Recursos

Víctimes de delictes d’odi

Has sigut víctima d’un incident o delicte d’odi? T’han discriminat pel teua orientació sexual, identitat o expressió de gènere? A continuació t’expliquem, pas per pas, com has de procedir.

1. Per a acompanyar-te en el procés de denúncia davant la Policia Nacional, possa’t en contacte amb el nostre equip, en la Línea Diversa T 966 445 621 o M 667 887 447. També pots acudir a la nostra Oficina de Atenció a la Víctima al carrer Jaume II, 77, Alacant on persones especialitzades en aquest tipus d’incidents o delictes podem aconsellar-te i acompanyar-te. Tens dret a estar assistit o assistida per una persona que la teuá designes durant la denúncia.

2. Si no necessites ajuda i/o acompanyament, i vols interposar denúncia, fes-ho preferiblement davant la Policia Nacional. Si tens, lesions o necessites assistència mèdica pels doneñus rebuts, tant físics com psicològics, acudeix a un centre de salut primer o urgències hospitalàries més properes i sol·licita un comunicat de lesions i d’assistència mèdica. Si ja ho tens, acudeix amb ell a interposar denúncia. Recorda donar el major número de dades i fer recalcament que conste que ha sigut una agressió per la teua orientació sexual, la teua identitat de gènere o la teua expressió de gènere. En l’acta de denúncia ha de constar tota la informació relativa als insults, expressions vexatòries i amenaces, colps, agressions físiques, psiquiques i altra informació de rellevància policial i penal.

3. Si ja has interposat denúncia i tens el comunicat de lesions que certifica que has patit una agressió per la teua orientació sexual o identitat o expresió de gènere, pots acudir a la nostra oficina amb còpia de tota la documentació, al carrer Jaume II, 77 d’Alacant, on persones especialitzades, expertes en psicologiia i dret, podraan aconsellar-te, representar-te i donar-te assistència. Si la agressió ha tingut fora de la província d’Alacant, això és, a València o Castelló, pots telefonar-nos al telèfon de Línea Diversa T 966 445 621 o al mòbil 667 887 447 perquè puguem derivar-te als serveis especialitzats que treballen en col·laboració amb l’Observatori Valencià contra la LGTBfobia.

Servei Jurídic

Els nostres advocats i advocades poden estudiar el teu cas, acompanyar-te en el procés de denúncia i assistir-te jurídicament.

Atenció Psicològica

Qui ha patit una agressió poden necessitar assesoría psicoloògica i acompanyament especialitzat per a recuperar-se.

Formació

Formem per a detectar la violència, l'odi, la discriminació i les agressions que tenen un component discriminatori.

Necessitem la teua Ajuda

Col·labora amb Nosaltres

Si desitges col·laborar, realitza una donació o participa.

L’observatori necessita tots els recursos possibles. Tu pots ser part de la nostra causa. Ajuda’ns a ajudar. Pots ajudar a sostindre econòmicamente l’Observatori Valencià contra la LGTBfobia realitzant una donació.

COL·LABORA AMB NOSALTRES

Subscriu-te a la Newsletter

Rep butlletins amb l’actualitat de l’Observatori Valencià contra la LGTBfobia

Acepto la Política de Privacidad